Otomobil

2019 Araç Muayene Ücretleri

Google News

Binek araçlar için iki yılda bir, ticari araçlar için her yıl yapılması zorunlu olan araç muayenesi fiyatlarında 2019’dan itibaren geçerli olmak üzere düzenlendi.

Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2019 yılında geçerli olacak fiyatlarda artış yapıldı. Buna göre, araç muayene ücretleri yeni yılda 305,62 TL’den 377,60 TL’ye çıkarıldı.

2019 muayene ücreti

Düzenlenen araç muayene fiyatları kapsamında yapılan düzenlemeyle araç türüne göre muayene ücretlerinde artış yapıldı. Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker, Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork, Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet için geçerli olacak fiyat listesi aşağıdaki şekilde yer almaktadır. TÜVTÜRK araç muayene istasyonları tarafından paylaşılan bilgilere göre güncel fiyatlar şu şekildedir;

Araç tipi Fiyatlar
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker 377,60 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 279,66 TL
Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet 142,78 TL

Araç türüne göre muayene süreleri

Aracınızın türüne göre aşağıdaki modeller doğrultusunda TÜVTÜRK muayene istasyonlarından zorunlu araç muayenenizi gerçekleştirmeniz mümkündür. Araç muayenesi yaptırmak için öncesinde TÜVTÜRK resmi internet sitesinden detaylı bilgi alarak muayene randevu kaydı oluşturabilirsiniz. İşte binek ve ticari gibi farklı özelliklerine göre hangi araç türü kaç yılda bir muayene yaptırılır sorunuza yanıt olacak bilgiler.

Hususi/Resmi Otomobiller ve Her Türlü Römorkları

İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir (M1G sınıfındaki hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu grupta yer alır).

Lastik Tekerlekli Traktör (LTT)

İlk üç yaş ve sonrası her üç yılda bir muayene edilmelidir.

Diğer Motorlu Araçlar ve Her Türlü Römorkları

İlk bir yaş ve sonrası yılda bir muayene edilmelidir. (Not: Taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dâhildir.)

İki veya Üç Tekerlekli Araçlar ve Her Türlü Römorkları

İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu