Cep TelefonuTeknoloji

Android 11’deki kapsamlı depolama yöneticisi nasıl çalışıyor?

Google News

Android, her yeni güncellemeyle birlikte çeşitli hataları ortadan kaldırıyor. Yani aslına bakılırsa önceki sürümlerde karşılaşılan bazı problemler, yeni sürümlerde yer almıyor. Tabii büyük güncellemeler hata giderilmesi ya da iyileştirmelerin yanı sıra yeni özellikler bakımından da çok önemli. Bu kapsamda Android 11’de de bir dizi detay yer alıyor.

Daha iyi mesajlaşma özellikleri, kablosuz Android Auto, akıllı ev kontrolü için kısayollar, daha sağlıklı medya kontrolleri ve tek seferlik izinler gibi ayrıntılar içeren yeni sürüm, aynı zamanda depolama tarafında da kullanıcılara ek bir çözüm sunuyor.

Android ya da iOS fark etmeksizin kullanıcıların en büyük problemlerinden biri depolama. Kamera çözünürlüklerinin artması, oyun ve uygulamalardaki dosya boyutlarının yükselmesi derken dahili depolama kapasitesi hızlıca dolabiliyor. Her ne kadar birçok farklı telefon üreticisi microSD kart yardımıyla depolama alanını genişletme imkanı sunsa da artık tepe seviye modellerde bu arabirimle çok fazla karşılaşmıyoruz. Yani aslında dahili depolama alanı daha da önemli bir hal alıyor.

Android 11 ile gelen en önemli özelliklerin başında kapsamlı depolama yöneticisi geliyor. Öncelikle kapsamlı depolamanın amacı, Android’in güvenliğini bir bütün olarak iyileştiren, aynı zamanda bir uygulama kaldırıldığında oluşturduğu ya da geride bıraktığı dağınıklığı azaltmayı amaçlıyor. Güvenlik kısmı, değişikliğin en önemli sebeplerinden biri.

Android 11 depolama izin sistemi

Android 11’deki depolama yöneticisinin en önemli eksisi, çok daha izin istiyor olması. Uygulamalar dosya silme gibi belirli eylemleri yapmaya çalıştığında Android kullanıcılarının bu eylem için uygulamaya açık olarak izin vermesi gerekiyor. Büyük olasılıkla bir Pixel akıllı telefon kullanmıyorsanız bu bildirimleri daha çok Google Fotoğraflar’da göreceksiniz.

android11 depolama izinleri

Örneğin bir Samsung Galaxy cihazdaki uygulamadan bir fotoğraf ya da videoyu silmeye çalışmak, uygulamaya fotoğrafı silmesini zaten belirtmenizin ardından ‘İzin Ver’ ya da ‘Reddet’ şeklinde geliyor. Bu aynı zamanda diğer Android 11 cihazlarındaki uygulamada biraz sinir bozucu şekilde ‘senkronizasyon dışı’ hatasına neden oluyor. Bu biraz can sıkıcı olsa da ufak bir güncelleme sonrasında ortadan kalkabilir.

Android telefonlarda MicroSD kart nasıl formatlanır?
İlginizi Çekebilir Android telefonlarda MicroSD kart nasıl formatlanır?

Bazı uygulamalar daha farklı davranıyor

Sonuç olarak Google Fotoğraflar ile olan bu ‘tekrar tekrar bildirim gönderme’ sisteminin yakın zamanda tarihe karışması söz konusu. Ancak daha önemlisi ise diğer uygulamaların da farklı davranma sistemi. Yani aslında Android 11’deki bu depolama sistemi diğer uygulamalarda da farklı çalışabiliyor.

Sonuç olarak her şeye rağmen kapsamlı depolama sisteminin önemli artıları olacağını belirtmek gerekiyor. Sistem kaynaklarının kullanımı her geçen gün büyük önem kazanırken uygulamaların silinmesi ya da arka plana atılması durumunda bıraktığı çerez dosyaları bu yeni sürümdeki özellikle çok daha efektif bir şekilde ortadan kaldırılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu