İnternetTeknoloji

Çok faktörlü kimlik doğrulama nedir, neden önemlidir?

Google News

Çok faktörlü kimlik doğrulama, bulut teknolojilerde giderek daha fazla kullanılan önemli bir güvenlik teknolojisidir. Sistemleri buluta taşımak, şirketlerin artık onları korumak için fiziksel yakınlığa güvenemeyecekleri anlamına geliyor. Bu nedenle, sistemleri kötü sonuçlardan korumak için ek güvenlik önlemlerine ihtiyaç vardır. MFA (Çok Faktörlü Kimlik Doğrulaması), kullanıcılardan, bilgisayar korsanlarının bruteforce (kava kuvvet) yöntemlerini taklit etmelerini veya kırmalarını zorlaştıran ek kimlik doğrulama faktörleri sağlamalarını ister.

Uyarlanabilir MFA

Uyarlanabilir Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA), kurumsal kaynaklara erişimi kolaylaştırmanın mükemmel bir yoludur. Trafik olaylarından istihbarat kullanır ve kötü aktörlerin olasılığını belirlemek için 3 faktörü birleştirir. E-postanızı talep etmezseniz, uyarlanabilir MFA işlemi engeller. Uyarlanabilir MFA güvenlidir ve kullanıcı deneyimini iyileştirecektir.

parola şifre

Bu yeni kimlik doğrulama türü, standart 2FA’dan daha güvenlidir ve çok sayıda avantajla birlikte gelir. Risk profilinizi değerlendirmek ve kimlik doğrulama gereksinimlerinizi ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde değiştirmek için yapılandırılabilir. Bu, daha sezgisel bir deneyim sağlamak için kimlik doğrulama sürecinizi özelleştirebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, uyarlanabilir MFA’yı yalnızca kullanıcıya ihtiyaç duyduğunda soracak şekilde yapılandırabilirsiniz.

Uyarlanabilir Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama, güvenlik gereksinimlerini kullanıcı deneyimiyle dengelemek için bağlamsal bilgileri ve iş kurallarını kullanır. Genellikle Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama ve Tek Oturum Açma çözümleriyle birlikte kullanılır. Dolandırıcılık olasılığını azaltarak dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığını önlemeye yardımcı olur.

Uyarlanabilir MFA, kimlik doğrulama faktörlerini farklı risk seviyelerine uyacak şekilde ayarlayarak kullanıcıların ihtiyaç duyduğu çabayı en aza indirebilir. Ayrıca, güvenliği en üst düzeye çıkarırken yetkisiz oturum açma girişimlerinin sayısını azaltmaya da yardımcı olur. Teknoloji, gereksiz yetkilendirme gereksinimlerinin sayısını azaltır ve kullanıcı memnuniyetini artırır.

Konum tabanlı MFA

Konum tabanlı MFA, bir kullanıcının kimliğini ve hizmetlere erişimi doğrulamak için coğrafi konum ve IP adresi bilgilerini kullanan iki faktörlü bir kimlik doğrulama türüdür. Hesaplara yetkisiz erişimi engellemek için kullanılabilecek değerli bir kimlik doğrulama faktörüdür ve parolalar ve diğer kimlik doğrulama faktörleriyle birlikte çalışabilir. En yaygın olarak çevrimiçi işlemlerin güvenliğini artırmak için kullanılır. Bu tür kimlik doğrulamasını mobil uygulamalar ve web uygulamaları için kullanabilirsiniz ve özel ağlar için de uygundur.

Konum tabanlı MFA, uzaktan çalışmanın artmasıyla birlikte daha az yaygındır. Bir telefonun GPS işlevinin kullanılması, konum tabanlı MFA çözümüne bir örnektir. Bir cihaza veya hesaba yetkisiz erişimi engellemede etkilidir, ancak diğer seçenekler kadar güvenli değildir. Uyarlanabilir kimlik doğrulama ve konum tabanlı MFA, artıları ve eksileri olan iki tür kimlik doğrulamadır.

Uyarlanabilir MFA, güvenlik risklerini ve kırmızı bayrakları belirlemek için bağlamsal, coğrafi ve davranışsal verileri kullanır. Bir tehdit aktörü tarafından istismar edilebilecek kırmızı bayrakları belirleyebilir ve hassas bilgilere erişmelerini engelleyebilir. Ayrıca, kullanıcıların davranışlarını değerlendirerek ve bu verileri risklerini daha iyi anlamak için kullanarak kuruluşların güvenlik risklerini belirlemelerine yardımcı olur.

Konum tabanlı MFA, mobil cihazlarda sorunsuz MFA kimlik yönetimine olanak tanır. Kullanıcı, biyometrik veya zaman kutulu bir sertifika kullanarak konumlarını belirleyebilir ve bu, güvenli bir ağ bağlantılı MFD kullanılarak uygulanabilir.

Biyometrik MFA

Biyometrik Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (Biyometrik MFA), birçok durum için harika bir güvenlik çözümüdür. Bunlara sınır geçişi, göçmenlik ve sağlık tesisleri dahildir. İşyerlerinde işçi tanımlama ve ziyaretçi yönetimi için de kullanılabilirler. Bu tür çözümler, gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlarken güvenliği artırmanın da harika bir yoludur. Bununla birlikte, biyometrinin en büyük dezavantajlarından biri, yüksek CAPEX maliyetleridir.

güvenlik şifre

Bu güvenlik özelliği, kullanıcıların bir hesabın arkasındaki kişinin söyledikleri kişi olduğundan emin olmalarını sağlar. Güvenlik sistemi, kimliklerini kanıtlamadıkça hiç kimsenin hesabına erişmesine izin vermeyecektir. Bu, hesaplarına erişmek için en az iki farklı faktör sağlamaları gerektiği anlamına gelir. Ne kadar çok faktör kullanırsanız, bekleyebileceğiniz güvenlik düzeyi o kadar yüksek olur.

Biyometrik kimlik doğrulama herhangi bir sayıda cihazda gerçekleştirilebilir. En popüler formlardan biri parmak izi kimlik doğrulamasıdır. Parmak izi görüntüsünün, bir kişinin görüntüsünü saklayan bir şablonla karşılaştırmasını içerir. Diğer kimlik doğrulama yöntemleri, bir kullanıcıyı tanımlamak için cihaz tabanlı biyometri veya push belirteci kimlik doğrulamasını kullanır.

Biyometrik Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama, bir kullanıcının kişisel bilgilerini ve finansal bilgilerini bilgisayar korsanlarına karşı koruyabilir. Ayrıca teknoloji, sosyal medya hesaplarını koruyabilir ve PayPal’ı siber suçlardan koruyabilir.

Şifrelerin güvenli olup olmadığı nasıl öğrenilir?
İlginizi Çekebilir Şifrelerin güvenli olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu