Ekonomi

Kredi notu yükseltme teknikleri

Google News

Kredi notu yükseltme teknikleri nelerdir? Kredi notu, bireysel ve kurumsal pek çok şahsiyetin borç ödeme alışkanlığını ölçen çok önemli finansal bir göstergedir. Bankalar veya borç verecek olan kurumlar, bireylerin kredi notlarına bakarak kredi verip vermemeye karar vermektedirler, bu nedenle sık sık borç paraya ihtiyaç duyuyor ya da yine sık sık bankadan kredi çekmeye gerek duyuyorsanız mutlaka kredi notu yükseltme teknikleri yazımızı okumalısınız, çünkü düşük bir kredi notu kötü bir finansal geleceğe işaret etmektedir, kötü bir kredi notuna sahip bireyler, bankadan kredi çekemez ve hatta zamanla kredi kartı bile kullanamaz hale gelebilirler.

Kredi notu kaç olmalı?

kredi kartı

Kredi notunuzun çok yüksek olması kredi almak için bir şart değildir, ancak kredi kartı ürünlerini kullanmak için 1100 puandan yüksek, kredi ürünlerini kullanmak için ise 1400’den yüksek puan gerekmektedir. Kredi notunuzun düşük olması, alabileceğiniz maksimum kredi limitini düşürmeye ve hatta pek çok açıdan kredi alamamanıza neden olabilir, bu bağlamda baktığımız zaman kredi notu çok önemlidir.

Kredi notu sıralaması

Kredi notu, 0 puandan 1900 puana kadar sıralanmış bir puan türüne sahiptir. 0 puan kara liste anlamına gelir yani bu puana sahip olan kişiler bankalardan kredi ve kredi kartı ürünlerini satın alamazlar. 1900 puan ise en iyi kredi notudur, bu puana gelebilmek için sık sık bankadan kredi çekmiş olmak ve çekilen kredileri düzenli bir şekilde ödemek gerekmektedir.

Kredi notu nasıl yükseltilir?

ziraat bankası

Kredi notu yükseltme teknikleri adlı yazımızda sizlere kredi notunuzu daha hızlı ve kolay bir şekilde yükseltebilmek için yapmanız gereken bazı şeyleri anlatacağız.

  1. Kredi Kartı Borçlarını Düzenli Ödeyin
  2. Düzenli Olarak Para Yatırın
  3. Sık Sık Para Çekip Harcama Yapın
  4. Yatırım İşlemleri Yapın
  5. Onay Verilebilecek Kadar Az Miktarda Kredi Çekip, Ödeyin.
Kredi notu neden düşer?
İlginizi Çekebilir Kredi notu neden düşer?

Kredi kartı borçlarını düzenli ödeyin

Düzenli ödenen kredi kartı borçları, kredi notunuzun hızlı bir şekilde yükselmesi için gerekli şeylerden birisidir. Kredi kartı borçlarını önemsiz sanmayın ve en az asgari ödeme limitinde her ay ödeme yapın Son ödeme tarihi geçmeden yapılan ödemeler kredi notunuzun hızlı bir şekilde yükselmesini sağlayacaktır. Kredi notunuzun olumlu bir şekilde yukarı çıkabilmesi için, sık sık kredi ürünlerini kullanmak da çok önemlidir.

Düzenli para yatırın

Düzenli olarak bankaya yatan maaş veya iş gelirleri, kredi notunuzun yükselmesi konusunda çok önemli, siz ekonomi açısından ne kadar sağlam gözükürseniz, kredi notunuz da o kadar hızlı bir şekilde yükselecektir. Bankaya düzenli olarak yatan para, kredi notunuzun hızlı bir şekilde yükselmesini sağlayabilir.

Sık sık para çekin

para

Kredi notunuzun yükselmesini sağlamak adına en etkili yöntemlerden biri de sık sık para çekmektir. Düzenli olarak banka hesabınızdan para çekmek kredi notunuzun yükselmesini sağlar ancak çektiğiniz parayı yerine koyamıyorsanız, bu pek de etkili bir yöntem değildir.

Yatırım Yapın

Banka hesabınızda bulunan parayla, mevduat hesabı açmak ve çeşitli yatırım araçlarına para yatırmak da kredi notunuzun yükselmesini sağlamaktadır. Mevduat hesabına para yatırıp faiz geliri elde etmek veya altın ve döviz gibi yatırımlar yapmak, bankaya paranız olduğuna dair bir imaj verir ve bu da kredi notunuzu kısa sürede yükseltir.

Az Miktarda Kredi Çekin ve Ödeyin

Kredi notunuz 700-800’ün altında değilse, bankadan 2-3 bin TL gibi çok ufak tutarlarda kredi almak kolaydır. Bu tarz kredileri 6 aylık vadelerle alın ve düzenli olarak en geç son ödeme tarihinde ödemek koşuluyla düzenli ödeyin. Bu tarz krediler çekmeniz, kredi risk profilinizi azaltacak ve kısa sürede kredi notunuz yükselecektir. 2-3 bin TL krediye onay alıp ödedikten sonra, 4-5 bin TL gibi tutarlarda kredi almaya devam edin, bu şekilde kredi notunuzu en geç bir yıl içerisinde 700 puanlardan 1400 puanlara kadar çekebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu