DünyaListe

Doğal kaynakları en fazla olan ülkeler

Google News

Doğal kaynaklar, bir ülkede insanların herhangi bir şey yapmadan var olan ürünlerdir. Kullandığımız tüm ürünleri ortaya çıkarmak ve üretmek için kullanılan hammaddelerdir. Bu kaynakların fiyatı ne kadar nadir bulunduğundan, kalitelerine ve taleplerine göre değişir. Genel olarak, bu ürünlerin çıkarılıp çıkarılmadıklarının değerli olup olmadığı; bu nedenle dünyadaki birçok ekonominin bel kemiğidir. Doğal kaynaklar bakımında dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı imkanlar bulunur. Bazı ülkeler doğal kaynak bakımından oldukça zenginken bazı ülkelerde oldukça düşük seviyededir.

Bir ülkede doğal kaynakların fazla veya az olması ekonomiyi de doğrudan etkilediği için doğal kaynak son derece önem arz eder. Peki dünyanın çeşitli ülkelerinde en fazla hangi ülkelerin doğal kaynağı bulunuyor merak ettiniz mi? İşte doğal kaynak bakımından en zengin 7 ülke.

7. Amerika Birleşik Devletleri

abd

Maden endüstrisi sömürge döneminde oldukça etkindir ancak on dokuzuncu yüzyılda daha fazla mineral bulunduktan sonra ABD’de önemli bir sektör haline geldi. Ülkedeki toplam metal ve kömür rezervleri 2015 yılında 109.6 milyar dolar olarak değerlendirildi. Madencilik endüstrisi doğrudan 158.000’den fazla kişiyi istihdam etti.

6. Brezilya

brezilya

Brezilya’daki doğal kaynakların, bazı metalarının uranyum, altın, demir ve petrol olmasıyla 21.8 trilyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Ülkedeki madencilik boksit, demir, kalay, bakır ve altın çıkarımı üzerine kuruludur.

5. Rusya

Rusya

Rus madencilik endüstrisi dünyanın en büyük endüstrilerinden biridir ve maden yakıtları, endüstriyel mineraller ve metaller dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki emtiaların Rus ortak servet üretiminin büyük bir yüzdesini oluşturur. Rusya , vanadyum, silikon, paladyum, azot, magnezyum metal ve bileşiklerinin, bakır, arsenik, çimento ve alüminyumun önde gelen üreticilerinden biridir.

4. Hindistan

Hindistan Tac Mahal

Hindistan’daki madencilik sektörü, ülke GSYİH’nın yaklaşık% 2,5’ine ve sanayi sektörünün GSYİH’nın yaklaşık% 11’ine katkıda bulunmaktadır. Hindistan’ın madencilik ve metal endüstrisinin 2010’da 106,4 milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilmektedir.

3. Kanada

kanada

Kanada’da endüstriyel mineral (alçı, potas, kireçtaşı ve kaya tuzu), enerji mineralleri (uranyum ve kömür), metaller (nikel, çinko, bakır ve kurşun) ve değerli metaller gibi bazı metalarla birlikte 33.2 trilyon doların üzerinde doğal kaynak vardır.

2. Suudi Arabistan

Mekke Kraliyet Saat Kulesi

Suudi Arabistan , birincil doğal kaynakları petrol olan 34.4 trilyondan fazla değerde metaya sahip. Suudi Arabistan, dünyadaki petrol rezervlerinin% 20’sini oluşturan en büyük ikinci petrol rezervine sahip. Petrol, 3 Mart 1938’de Suudi Arabistan’da keşfedildi ve o zamandan beri lider petrol ihracatçıları oldu. Ülke, altıncı büyük doğal gaz rezervini kontrol ediyor.

1. Çin

çin

Fosfat, vanadyum, tungsten, antimon, grafit, kömür, kalay, molibden, kurşun, çinko ve altın önde gelen üreticilerinden biridir. İkinci manganez, boksit, kobalt, gümüş ve bakır üreticileridir. Çin, dünyadaki en iyi madencilik ülkelerinden biridir, ancak yerel rezervlerden yoksun olmaları nedeniyle, şirketlerinin çoğu diğer ülkelerdeki maden sözleşmeleri için avlanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu